maanantai 29. elokuuta 2011

Pitkähihainen paita - Proton kaavoitus ja kankaan leikkuu

Aloitin n. viikko sitten ensimmäisen vaatteeni teon (koulussa). Minulla meni aikaa miettiessä, millaisen paidan haluan tehdä, joten ensiksi piirsin A4 paperille yleisen, ihmisen 'alastonkropan', jossa on siis muodot  ilman vaatteita. Kopioin lyijykynäversion, tussasin sen valopöydän kautta toiselle paperille ja kopioin sen, jotta voin käyttää samaa kuvaa sitten muidenkin töiden pohjana, jonka päälle siis voi piirtää vaatteita. Käytin yhtä kopiotani, kun suunnittelin paitani. Olen myös tehnyt tästä paidasta kuvan vähän 'eloisamman' kropan päällä (asentoa löytyy siis) ja kuvan, joka esittää 'pöydälle levitettyä' versiota.
Alhaalla on siis seuraavassa järjestyksessä kuvat:
1) Yleiseen tarkoitukseen käytettävä pohja, jonka yllä kyseinen paita.
2) Fiiliskuva, eli 'eloisamman' kropan yllä
3) Pöydälle levitetty versio

( Skanneri ei halunnut tehdä yhteistyötä, joten jouduin ottamaan kuvista valokuvat. )

Seuraavaksi esille tulee kuvat itse kaavoista, jotka oli hermoa raastavat muokata tätä paitaa varten (mutta se oli sen arvoista!)
Leikkaamaton takakappale
Leikkaamaton käsikappale
Käsikappale ja takakappale samalla kankaalla (tuli virhe asettelussa, tässä asettelussa etukappaleet eivät mahdu molemmat tuolle kankaalle, mutta aiemmassa asettelussa (jota en kuvannut, koska jouduin laittamaan nämä uudestaan) mahtuivat, joten itse oikealle kankaalle sommitellessa teen kuten tein aiemmassa (käsi- ja takakappale vierekkäin toisella puolella ja lopputilaan mahtuu loput kappaleet) --> Ylläolevassa on siis tilaa molemmille, joten voin käyttää saman verran kangasta lopullisenkin paidan kanssa)  
Etukappaleet leikattuna 

Käsikappale leikattuna 
Takakappale leikattuna
Olen siis leikannut nyt kaikki kappaleet (vinonauhoja lukuunottamatta), joten voin ensi kerralla aloittaa niiden kokeilun mallinuken ja itseni päällä jne ja ommella sen sitten niihin muotoihin, mihin haluan (mihin kuuluu) jne. Huomenna kangasostoksille!

Johanna alias Jalle kiittää ja kuittaa ~

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti