torstai 29. syyskuuta 2011

Pitkähihainen paita - Mallianalyysi

K Ä Y T T Ö T A R K O I T U S
Miyo Iggy - demonihahmoni ylipitkä paita, jota tulen mahdollisesti käyttämään (+ hahmolle kuuluvien housujen, peruukin, sarvien, hännän ja piilolinssien kera) erilaisissa aiheeseen liittyvissä tapaamisissa tai tapahtumissa.

P I T U U S
Paidan pituus (olka - helma) : 75 cm
Hihan pituus : 86 cm

M U O T O , L I N J A T
Paita on helmasta pussimainen, sillä helmaan on tehty nurjalle puolelle kuja, johon on pujotettu kuminauha. Paitaan on tehty rintamuotolaskokset sivuihin. Siinä on v - kaula-aukko, joka on tarkoituksella tehty sellaiseksi, että pääntien kanttinauha kulkee paidan sivusaumaan, näyttäen että paita olisi kietaisumallia, jota se ei ole. Hihat paidassa on tarkoituksella ylipitkät ja väljät, jokaisessa hahmon paidan versiossa on ollut ylipitkät hihat (ja väljät myös), ja tämä (3. versio), on myös samaa lajia.

M A T E R I A A L I T , L I S Ä T A R V I K K E E T
Paitaan on käytetty 100 % oranssia puuvillakangasta, ruskeahkosävyistä, mutta lähemmäs mustaa, kanttinauhaa, kuminauhaa ja lankoina on toiminut mm. musta, punertava, kellertävän oranssi, vaaleansininen ja valkoinen lanka (saumurin ja ompelukoneen langoituksessa siis). Muita erityisempiä tarvikkeita tai materiaaleja ei ole tarvinnut, ei edes tämän tuotteen valmistuksessa (kangas- ja lankasakset, ratkoja yms ollut pääasiassa käytössä).

Y K S I T Y I S K O H D A T , R A K E N T E E T
Paidassa ei ole erityisempiä yksityiskohtia, mutta nämä pari peruspaidasta poikkeavaa asiaa kuuluvat näin:
Kanttinauha hihoissa ja pääntiessä, ja kuminauha pujotettuna paidan helman ommeltuun kujaan.
Kanttinauha kiertää etukappaleen kautta vasemmanpuolisen olkasauman kautta takakappaleeseen ja tulee oikeanpuoleisen olkasauman kautta (etu-)miehustakappaleeseen, jatkuen pääntien loppuun ja jatkuu etukappaleen ja miehustan saumaa pitkin sivusaumaa kohti.
Helma on ommeltu nurjalle puolelle käännettynä kujaksi, johon on pujotettu kuminauha, jotta helma jäisi pussimaiseksi, kun sen pukee ylleen.
Paidassa on käytetty mm. hihojen ompelussa (myös niiden istutuksessa), sivujen ompelussa yhteen ja olkasaumoissa yhteenhuoliteltua yhdyssaumaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti